Transgender mensen en fotografie

Transgender mensen en fotografie

Kijk jij graag in de camera?
Kijk jij graag in de camera?

Veel transgender mensen hebben een haat/liefde-verhouding met de camera. Ze gaan dolgraag op de foto, maar zijn ook bang dat de foto’s in verkeerde handen vallen. Dat geldt zeker voor mensen die nog niet uit de kast zijn gekomen. Elke maand weer zien we mensen met camera’s in de weer. Natuurlijk wordt daarbij altijd rekening gehouden met diegenen die ‘buiten schot’ willen blijven.

Aanstaande zaterdag gaan we aan de slag met de camera!

Middagactiviteit

Het begint al ’s middags, want José is op verkenning geweest in Eindhoven en heeft leuke locaties en ideeën gevonden om onszelf (of beter gezegd elkaar) vast te leggen op de gevoelige plaat (of beter gezegd de geheugenkaart). Bij mooi weer zijn er erg veel leuke plekken, maar als het regent heeft José nog een urban-binnen-alternatief achter de hand.
Je kunt je hierop voorbereiden door op zoek te gaan naar voorbeelden. In welke kleding wil jij gefotografeerd worden? In welke houding vind je dat je er mooi/stoer/zwoel/sexy uitziet? Zoek bijvoorbeeld in modebladen en online portfolio’s van modellenburo’s. Breng de foto’s mee zodat diegene die de foto’s maakt snapt wat je wilt.
Als je mee wilt, laat het dan weten aan José via Facebook of via info@tg040.nl.

Eten in het Wild

Het eten in het wild zal deze keer plaatsvinden bij Juffrouw Tok. Dat is het handigste in verband met het fotograferen. Ook voor het eten geldt: tijdig aanmelden bij José!

Of blijf je aan de veilige kant van de camera?
Of blijf je aan de veilige kant van het fototoestel?

Meer foto’s

De camera laat de rauwe werkelijkheid zien… Of kunnen we hem misschien foppen? Wat is je mooiste kant? Hoe moet het licht vallen voor het mooiste beeld? Flitsen of niet flitsen? In de avond gaan we met professionele hulp door met leuke foto’s maken. We gaan aan de slag met modelfotografie. We gaan daarbij ook naar buiten om in het nabijgelegen park mooie plaatjes van onszelf te maken. Ook voor deze activiteit is het verstandig om contact op te nemen met José, want het kan zijn dat we hiervoor al om 19:00 naar buiten gaan (dan is er nog daglicht).

T&T-avond

De T&T-avond is er in de eerste plaats om elkaar te ontmoeten. Met oude bekenden die telkens weer terugkomen omdat ze weten dat het gezellig is. En met hun partners, die dat inmiddels ook weten. En elke maand zijn er ook weer nieuwelingen die voor het eerst bij ons over de drempel durven te stappen. Ze zijn allemaal even welkom!

Nadat Evelien halverwege de avond haar welkomstpraatje heeft gehouden, kunnen belangstellenden gaan kijken naar bewegende beelden: de documentaire van Xena met José in de hoofdrol gaat vertoond worden in de Grafitti. Het is echt een mooi product geworden. Aansluitend aan de vertoning is er tijd voor discussie en vragen.

En na de film kunnen we weer doorgaan met fotograferen…