Zaterdag 6 mei

English text below.

Op zaterdagavond, 6 mei, is iedereen weer welkom op onze gezellige T&T-avond. De deuren gaan open om 20:00 uur en we gaan door tot 01:00. Het adres is, natuurlijk, Boccherinilaan 6 in Eindhoven.

Emmamolen

Onze middagploeg gaat dit keer naar de Emmamolen en het Bakhuys Emma. Dus schortjes aan en handjes wassen! Want we gaan de keuken in, in een echte molen!!

De Emmamolen bestaat uit zes verdiepingen. Het graan is opgeslagen op de eerste twee verdiepingen. De meelzolder is op de derde etage en op de vierde vind je de molenstenen. Het hijswerktuig van de molen, ook wel het luiwerk genoemd, bevindt zich op de vijfde verdieping. En écht waar: helemaal bovenin is de kap- en smeerzolder! (voor wie zich nog wat wil optutten! Hihihi…)

Na de rondgang in de molen gaan we onder begeleiding van een ervaren kok zelf worstenbroodjes maken, uiteraard zal iedereen niet alleen vakkundig een mooie worst gaan kneden maar deze ook in heerlijke broodjes gaan knutselen. De kosten voor de workshop zijn ca. 25 euro, hierbij krijgen we onze zelfgebakken worstenbroodjes mee! Na deze ongetwijfeld culinaire tsunami gaan we dineren in het bijhorende restaurant  Emmamolen. Laat snel weten of je zin hebt en mee wil doen met “TG040 bakt ze weer bruin!“. Voor route en verdere info zie https://emmamolen.nl/

Onze ‘molen’ gaat om 15:00 uur draaien, dus zorg dat je op tijd aanwezig bent!

Saturday, May 6th

On Saturday, May 6th, everybody is welcome again on our friendly T&T Evening. The doors will open at 20:00 and you can stay until 01:00. Our location is, of course Boccherinilaan 6 in Eindhoven.

Emma Mill

Our afternoon team is this time going to the Emmamolen and Bakhuys Emma. So put on your aprons and wash your hands! We will be working in the kitchen, in a real mill!!

The Emma Mill has six floors. The grain is stored on the first two floors. On the third floor they store the flour and the mill stones are located on the fourth floor. The hoisting machine in the mill is on the fifth floor. And, I kid you not: The top floor is the cap & smear attic! (So in case you want to touch up your make up… Hehehe…)

After a guided tour of the mill, we are going to make genuine Brabant worstenbroodjes (sausage rolls), guided by an experienced baker. So we will prepare our own sausages and roll them into a roll. The price of this workshop is about 25 Euros, and we get to take home the rolls we made. After this culinairy tsunami we will have dinner in the mill restaurant. If you want to join us, please tell us asap! For directions and more info see https://emmamolen.nl .

We will start at 15:00, so please be on time!