Worden wie ik ben

Hoe kun je nou worden wie je bent? Dat ben je toch al? Nou, dat is niet altijd waar. Transgender mensen voeren soms een jarenlange strijd met zichzelf, of met hun omgeving, voordat hun ware ik tevoorschijn kan komen. Pas dan kunnen ze echt zijn wie ze zijn. Özden Karababa heeft daar een boek over gemaakt.

Praatjes en Plaatjes

Worden wie ik ben -- Özden KarababaOnze bezoekers kunnen daarvan meepraten: bijna allemaal kennen ze zo’n proces van heel nabij. En we weten ook allemaal dat dat interessante verhalen oplevert. Özden Karababa heeft zo’n verhaal meegemaakt toen ze drie jaar lang de transitie van Robin van meisje naar jongen volgde. Maar Özden’s passie is fotografie: zij zag dat er niet alleen mooie verhalen te horen zijn, maar ook mooie plaatjes te maken. En dat is te zien in haar jongste boek, Worden wie ik ben, waarin tien heel verschillende transgender personen zijn geportretteerd.

Presentatie

Zaterdag is Özden bij ons te gast. We gaan haar boek opnemen in onze mediatheek en we gaan met haar praten over hoe dat boek tot stand is gekomen en hoe ze dat heeft ervaren.

Programma

Het programma voor de avond ziet er als volgt uit:

20:00 Zaal open
22:00 Opening door Evelien
22:15 Presentatie door Özden en Evelien
22:45 Napraten, boeken signeren
01:00 Einde

Je vindt ons, zoals altijd, in Buurthuis De Rondweg aan de Camphuysenstraat 1, 5615 KS Eindhoven.

Mispoes

Heb je iets met poezen en katten of ben je wel in voor iets poezeligs? Ga dan met Rebecca mee, voorafgaand aan de februari-editie van TG040, naar Kattenparadijs Mispoes in Den Bosch vanaf 14 uur. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan even via Facebook bij José.

Eten in het Wild

Wil je van te voren weer eten in het wild? Ook dat kan. Bij voldoende belangstelling gaat José met jullie naar een restaurant in de buurt. Het is nog niet zeker waar dat precies zal zijn, maar je moet je daarvoor wel aanmelden. Meld je vóór vrijdagmiddag 17:00 uur aan via info@tg040.nl of bij José via Facebook.