Partners

Partners en familie

Er is dus iemand in je omgeving die vrouwenkleding draagt. Dat is best heftig he? Zeker als het je vriend/echtgenoot of je kind is. En dat je hier niet goed mee om kan gaan, dat is goed te begrijpen. Maar is je partner of je kind dan opeens een minder persoon? Of ben je gewoon bang wat de buurt er wel niet van moet denken en heb je er zelf helemaal niet zoveel moeite mee? Kan je partner, kind of kennis er zelf eigenlijk wel mee omgaan? Het is heel belangrijk om je ook dat af te vragen. Want hij kiest er niet voor, het overkomt hem ook maar. Hij voelt zich schuldig, mislukt als partner, terwijl hij tot dat ene moment gewoon een liefhebbende partner en goede vader was. (Dat is ie nog steeds hoor!)

Het is belangrijk dat je je een beetje in hem kan verplaatsen en dat je ook weet wat je moet vragen. Iemand die zich schaamt, ongemakkelijk voelt (omdat die persoon misschien wel net betrapt is), weet niet altijd de juiste bewoordingen te kiezen. Dat werkt voor jou natuurlijk weer averechts… en dus maak je je nog meer zorgen of word je zelfs boos of emotioneel waardoor jij weer de verkeerde dingen zegt…

Verdiep je eens in wat de betreffende persoon bezighoudt. Maar besef ook dat verhalen van anderen niet hetzelfde zijn als het verhaal van jouw partner, kind of kennis. Iedereen heeft zijn eigen verhaal maar voor velen is het heel moeilijk om de juiste woorden te kiezen.
De televisie maakt het je ook niet altijd even makkelijk. Televisieprogramma’s zijn en blijven bedoeld om kijkcijfers te trekken. Natuurlijk zijn er ook informatieve programma’s, maar de kans dat jouw partner, kind of kennis precies in dat plaatje past, is maar heel erg klein. Trek niet te snel je conclusies, maar vraag gewoon hoe hij het ervaart.

Wij hopen je een beetje wegwijs te maken. Online, maar ook persoonlijk. Onder de gastvrouwen vind je ook partners die zelf al jaren geleden met de vrouwelijke kant van hun partner of kind in aanraking kwamen. Op onze T&T-avonden kun je ze ontmoeten.

Lees verder over Begrippen.