Partners

Partners en familie

Er is dus iemand in je omgeving die vrouwenkleding draagt. Dat is best heftig, he? Zeker als het je vriend/echtgenoot of je kind is.

Het is begrijpelijk dat je hiermee worstelt. Maar betekent dit dat je partner of kind nu minder waard is als persoon? Of speelt er vooral angst over wat anderen zullen denken, terwijl het eigenlijk niet zo’n groot probleem voor jou is?

En kan je partner, kind of kennis zelf wel omgaan met deze situatie? Het is belangrijk om jezelf dat af te vragen. Want zij kiezen hier niet voor, het overkomt hen ook maar. Ze voelen zich schuldig en mislukt. Terwijl ze tot dat ene moment gewoon liefhebbende partners en een goede ouder waren. (En dat zijn ze nog steeds, hoor!)

Het is belangrijk dat je je een beetje in de ander kunt verplaatsen en weet wat je moet vragen. Als iemand zich schaamt of zich ongemakkelijk voelt (misschien omdat die persoon net betrapt is), kan deze de juiste woorden misschien moeilijk vinden. Dat kan voor jou frustrerend zijn en je misschien zelfs boos of emotioneel maken, waardoor jij weer de verkeerde dingen zegt…. Onbedoeld kan het zo flink uit de hand lopen.

Probeer te begrijpen wat er in de ander omgaat. Bedenk wel dat de ervaringen van anderen niet precies hetzelfde zijn als die van jouw partner, kind of vriend(in). Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar het kan lastig zijn om de juiste woorden te vinden.

Televisieprogramma’s maken het ook niet gemakkelijker. Ze zijn vaak gericht op het trekken van kijkers. Hoewel er informatieve programma’s zijn, is de kans klein dat ze precies aansluiten bij de situatie van jouw partner, kind of vriend(in). Trek daarom niet te snel conclusies, maar vraag gewoon hoe diegene het ervaart.

Wij willen je graag helpen om je weg te vinden. Of het nu online is of in persoonlijke ontmoetingen. Tijdens onze bijeenkomsten zijn gastvrouwen aanwezig met een partner of kind die al langer bekend is met hun vrouwelijke kant. Je kunt ze ontmoeten tijdens onze  TG040 avonden.

Lees verder over Begrippen.