T&T-Avonden in Eindhoven

Click here for English text.

Je hebt van jezelf ontdekt dat je je niet helemaal thuisvoelt in het hokje “man”of “vrouw”, maar misschien weet je niet helemaal wat je ermee aan moet. Schaam je er in ieder geval niet voor, want met naar schatting 400.000 anderen in Nederland ben je echt niet de enige. Waarschijnlijk wil je ook weleens andere transgender mensen ontmoeten. Dat kan! De T in “TG040” staat voor Transgender. En of je nou travestiet, crossdresser of transseksueel bent… het maakt eigenlijk helemaal niks uit, je bent van harte welkom.

Je staat niet alleen

Als je eens met anderen wilt praten en je ervaringen wilt delen, op zoek bent naar tips of gewoon vragen wilt stellen aan anderen, kom dan op de tweede zaterdag van de maand eens naar Gemeenschapshuis Genderdal.
Dat is best eng he? Dat enge verdwijnt al na 10 minuten en voor je het weet sta je gewoon gezellig met iemand te praten en heb je gewoon een hele leuke avond.

Als je drempelvrees hebt, leg dan eerst eens per mail contact met één van ons. Onze gastvrouwen stellen zich voor op deze site. Kijk eens met wie jij denkt een beetje een klik te hebben en misschien kun je met die persoon eens afspreken bij ons in Eindhoven. Als je komt… kom dan lekker hoe jij wilt. En als je je hier wilt omkleden, dan kun je gebruik maken van de kleedruimte… geen probleem!

Transgender mensen ontmoeten

T&T-Avonden hebben niets met thee te maken. Maar dat had je allang door toch? T&T-Avonden worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd. In Eindhoven hebben we ervoor gekozen om dit eens per maand te doen, en wel op de eerste zaterdag van de maand. We hebben bezoekers uit heel Noord Brabant, maar ook veel mensen die van nog verder weg komen. Onze avonden staan wijd en zijd bekend als de gezelligste van het land. 🙂

We hebben elke maand de beschikking over een mooie zaal in een wijkgebouw, niet ver buiten de binnenstad van Eindhoven. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.
In het wijkgebouw hebben we een heel gezellige ruimte met een bar, sfeervolle verlichting en leuke muziek. Daarnaast is er een kleedruimte waar je je rustig kunt verkleden.

Het doel van een T-avond is gewoon lekker jezelf kunnen zijn, leuke transgender mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Vaak kun je ook hun familieleden leren kennen. Elke maand zijn er wel één of meerdere partners of familieleden van transgender personen te vinden. Iedereen die iets met travestie of transseksualiteit van doen heeft, daar sympathie of belangstelling voor heeft is bij ons welkom. Veel mensen komen regelmatig met hun partner (echtgenote, vriendin), of ze nemen een keer vrienden, buren, kennissen of collega’s mee.

Transmannen

We streven ernaar om onze avonden voor transmannen (F2M) net zo prettig te maken als voor transvrouwen (M2F). Dat is tot nu toe een beetje roeien tegen de stroom in, want de meeste bezoekers zijn nog steeds man-naar-vrouw. Daarom roepen we vooral ook transmannen op om naar onze avonden te komen: we zijn er voor iedereen. Eigenlijk is er bijna elke maand wel een transman, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Als er eenmaal voldoende F2M-gasten komen, zal dat vanzelf beter gaan.  Dus, heren, jullie zijn van harte uitgenodigd!

Twijfel

We krijgen vaak de vraag of je ook welkom bent als je niet zeker weet of je wel transgender bent. Het antwoord is: JA! Juist als je last hebt van angst, schaamte of twijfel, helpt het enorm om anderen te ontmoeten die dat ook hebben (gehad). En wees niet bang dat je in een kring van mensen die je niet kent over al je diepste geheimen hoeft te praten, daar doen wij niet aan. Je praat zo veel en zo weinig als je zelf wilt en je kunt overal in onze ruimtes gaan en staan waar je wilt.

DATUM:
Iedere tweede zaterdag
van de maand
20.00 tot 24.00 uur
Locatie:
Gemeenschapshuis Genderdal
Boccherinilaan 6
5653 HE Eindhoven

De entreeprijs is 10 Euro.

Voorproefje ? Klik hier !

transgender mensen ontmoeten

Liever eerst inlezen in de mediatheek?

Evelien voegt boeken toe aan de mediatheekTG040 beschikt over een groot aantal boeken en wetenschappelijke documenten.
Jammer genoeg kunnen we die op onze nieuwe locatie niet elke maand allemaal uitstallen. Daarom stallen we (elke maand een andere) selectie van die boeken uit op het biljart.

Je kunt de lijst van boeken hier op de site bekijken en van te voren kiezen wat je wilt lezen. Als het boek dat je zoekt niet op het biljart ligt, kunnen we het voor je uit onze berging halen.

Onze collectie wordt nog regelmatig uitgebreid, vooral dankzij donaties. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld boeken gekregen van Paula Vennix en van de erfgenamen van Renate Stoute.

 

Huisregels

  • Stichting TG040 is niet aansprakelijk voor welke schade, hoe dan ook ontstaan, aan derden, genodigden of bezoekers van de contactavonden.
  • Betreden van door of namens Stichting TG040 gehuurde ruimten, geschiedt op eigen rekening en risico.
  • Deelname aan activiteiten c.q. evenementen, van of georganiseerd door Stichting TG040, is voor eigen rekening en risico van de deelnemer.
  • Aan de kassa worden geen briefjes van meer dan 50 euro aangenomen.
  • Het is niet toegestaan aanstootgevende kleding te dragen.
  • Huisdieren kunnen niet worden toegelaten. Voor hulphonden kan een uitzondering gemaakt worden als dit van tevoren aangemeld wordt.
  • Het is niet toegestaan om zonder expliciete toestemming te fotograferen of te filmen.
  • In Gemeenschapshuis Genderdal, waar wij te gast zijn, is het niet toegestaan om zelf meegebrachte etenswaren en dranken te nuttigen.