Met oma naar de kruidenier

Click here for English

Een reis terug in de tijd… Winkels met houten toonbanken en schappen gevuld met historische merken en vergeten conservenblikken. Heb je ooit willen weten hoe de supermarkt eruitzag toen jouw grootouders nog spruitjes in blik insloegen? Wel, zoek niet verder!

Wij nodigen jou uit voor een hilarische expeditie naar het enige echte Edah supermarktmuseum! Vergeet de alledaagse stress en duik met ons in de wondere wereld van winkelbediendes, bewegende weegschalen en ratelende kassa en contant geld. Dit is een kans om de geschiedenis van het boodschappen doen te ver- en herkennen op een manier die ooit doodnormaal was.

Na ontvangst met koffie en gebak om 14:30uur starten we met verzorgde giechel-gevulde rondleiding: we worden door een ervaren gids meegenomen in  een reis door de geschiedenis van het winkelen. Ontdek de gekke trends van weleer en de ongelooflijke verhalen achter de schappen. Wie weet kom je wel een vergeten boodschappenlijstje uit de jaren ’60 tegen!

Om ca 17:00uur gaan we naar eetcafé de Barrier om een heerlijke maaltijd te nuttigen en aansluitend naar de avond in Genderdal. Laat me even of, en met wie je komt. Met een ongetwijfeld “mag het een onsje meer zijn…”, zien we je graag op de 6e januari!

With Granny to the Grocery store

A journey back in time… Shops with wooden counters and shelves filled with historic brands and forgotten tins. Have you ever wanted to know what the supermarket looked like when your grandparents still bought canned Brussels sprouts? Well, look no further!

We invite you for a hilarious expedition to the one and only Edah supermarket museum! Forget the everyday stress and dive into the wonderful world of shop assistants, moving scales and rattling cash registers with us. This is an opportunity to understand and recognize the history of grocery shopping in a way that once was completely normal.

After coffee and cake at 2:30 PM, we start with a well-groomed, giggle-filled tour: an experienced guide will take us on a journey through the history of shopping. Discover the crazy trends of yesteryear and the incredible stories behind the shelves. Who knows, you might come across a forgotten shopping list from the 1960s!

At about 5 PM we go to the Barrier cafe to have a delicious meal and then to the evening in Genderdal. Let me know if, and with whom, you are coming. With an undoubted “could it be an ounce more…”, we are looking forward to seeing you on January 6!