Stop het geweld tegen transgenderpersonen

Regeboogdruppel
Geweld tegen LHBTIQ-personen

Vandaag wordt in EKKO in Utrecht de campagne #WIJZIJNHETZAT afgetrapt. Dit is een actie om de LGBTIQ-community te verbinden in de strijd voor gelijkheid en acceptatie en tegen geweld. Het motto van deze actie is “Iedereen moet overal hand in hand kunnen lopen.” En daar zijn we het vanzelfsprekend mee eens, we onderschrijven dat initiatief van harte.

Toch moet het verder gaan: als je LHBTIQ schrijft, mag je niet vergeten dat de TIQ-mensen niet eens hand in hand hoeven te lopen om doelwit te zijn van discriminatie en geweld. In Eindhoven kunnen we daarvan meepraten. De afgelopen maanden hebben we onder onze bezoekers meldingen verzameld over geweldsincidenten. Die zijn intussen gedeeld met de politie in Eindhoven. Maar ook gisteravond op onze T&T-avond hoorde ik weer een verhaal van een transvrouw die door vier mannen in elkaar geslagen was. Ze durfde daarna een jaar lang bijna niet meer naar buiten!

In februari gaan we rondom onze T&T-avond uitgebreid aandacht besteden aan dat geweld. In elk geval komt de politie naar ons toe om hierover te praten, ook Transgender Netwerk Nederland zal aanwezig zijn en er zijn nog meer organisaties uitgenodigd.

Volg onze website en nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Bent u zelf vertegenwoordiger van een organisatie die hierbij betrokken is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!