Vreemde valuta

De afgelopen maanden zijn er op onze T&T-avonden, naast de bekende groene munten, ook blauwe muntjes gebruikt, die de waarde van een halve groene munt hadden. Dat bleek best een lastig systeem en… De blauwe muntjes raakten snel op!

Gelukkig heeft Jannie, onze penningmeester, een goede oplossing gevonden: met ingang van zaterdag 6 mei betalen we niet meer met groene, niet meer met blauwe, maar met PAARSE munten. Natuurlijk houden de muntjes die je nu in je bezit hebt hun waarde; je kunt ze omruilen bij de kassa.

De paarse munten worden bij de kassa verkocht voor één Euro per stuk; de waarde is dus de HELFT van de oude groene munten. Dat is dan ook de wisselkoers: als je bij de kassa een groene munt inlevert, krijg je daar twee paarse munten voor terug. En als je een blauwe munt inlevert, krijg je daar één paarse munt voor terug.

Je kunt aan de bar niet meer met blauwe en groene munten betalen, alleen paarse munten worden geaccepteerd. En… Tja, de waarde is de helft, dus voor hetzelfde drankje moet je voortaan twee keer zoveel munten op de bar leggen als vroeger. Je betaalt dus effectief hetzelfde als altijd!

We willen jullie oproepen om al je oude munten zo snel mogelijk om te ruilen voor nieuwe. En dat geldt vooral voor de blauwe, want die kan onze stichting terugverkopen aan het buurthuis. Dat is dus erg belangrijk voor onze financiële positie.