Verkeerde vacht

Karel is een cavia en hij woont op de kinderboerderij. Daar zit hij in de knuffelweide, samen met andere cavia’s en de konijnen.

Karel voelt zich eigenlijk een konijn, een meisjeskonijn nog wel. Karlijn, zo zou ze willen heten.

Je zou kunnen zeggen dat Karlijn is geboren in de verkeerde vacht.

Herkenbaar

Veel van onze bezoekers zullen zich met Karlijn kunnen identificeren, dus toen we hoorden van het bestaan van het boek “Karlijn, het konijn in een caviavacht” wilden we meteen meer weten. Zaterdag komt de schrijfster, Patricia van Laerhoven, een korte presentatie over haar boek houden op onze T&T-avond.

Waar gebeurd

Het verhaal van Karlijn is eigenlijk het verhaal van de partner van schrijfster Patricia van Laerhoven: “Toen ik erachter kwam dat mijn partner zich pas echt zichzelf voelde als ze eruit zag als een dame in plaats van als man, stond ik klaar met jurkjes en make-up. Na een poos was dat niet meer voldoende: er moest iets gebeuren, definitief.”

Dat was voor Patricia en haar partner de start van een bijzonder en magisch avontuur. Patricia gaf er woorden aan, op rijm. Haar goede vriendin Karen Claassen (illustrator en animator) vertaalde die woorden naar sprekende beelden. Samen hopen Patricia en Karen met dit boek een positieve bijdrage te leveren aan de acceptatie van transgender personen en het onderwerp toegankelijk en bespreekbaar te maken.

Vrouwendag

Aanstaande zondag is het Internationale Vrouwendag. Dat wordt zaterdag al gevierd in het Parktheater in Eindhoven. De deelnemers aan de middagactiviteit kunnen zich daar om 15:00 verzamelen.