Nieuw onderzoek naar LHBTi’ers en hun welbevinden

Laat weten hoe het met u/jou gaat!

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen en het NIVEL is een nieuw onderzoek gestart naar psychosociaal welbevinden onder LHBTi’ers, dus lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en mensen met intersekse. De onderzoekers willen graag weten hoe het met LHBTi’ers gaat. Indien dat nodig is, kunnen er met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen er eventueel maatregelen worden genomen om het psychosociale welbevinden te verbeteren.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 25 minuten. Ter compensatie maken deelnemers kans op 4 cadeaubonnen ter waarde van 50 euro. In de enquête staan onder andere vragen over seksuele voorkeur, genderidentiteit, psychosociaal welzijn (waaronder ook depressie en suïcidaliteit), sociaal netwerk en gezondheid.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking van de Universiteit Gent en de University of Glasgow. In België is deze enquête onlangs al afgenomen en naar verwachting zal dit later dit jaar ook in Schotland gebeuren. Uiteindelijk zal ook het  welzijn tussen LHBTi’ers deze drie landen worden vergeleken en wordt onderzocht of er in deze landen dezelfde aspecten belangrijk zijn voor de gezondheid van LHBTI’ers  De Nederlandse resultaten zullen worden verwerkt tot een artikelen een wetenschappelijke publicatie.

Link naar de enquête: http://www.surveygizmo.com/s3/2502981/NEDERLANDSE-VERSIE