Geweld tegen transgenders

Aanstaande zaterdag is het zover: de langverwachte avond over geweld tegen transgenderpersonen! Maar er is ook een middagactiviteit.

Poolen

Wist je… Dat dames kunnen poolen?
Let maar eens op!

De middagactiviteit van deze maand vindt plaats bij het Snooker- en poolcentrum Woensel, dat is bij Winkelcentrum Woensel. Het is daar verzamelen om 16:00. Daarna gaan we eens kijken of dames ook kunnen poolen. Nadat we dat overtuigend bewezen hebben wordt er gegeten in een nabijgelegen lekkernij-toko rond 18:00.
Wil je meepoolen en/of mee-eten, laat het dan aan José weten via een privéberichtje op Facebook of via info@tg040.nl

Geweld

De afgelopen maanden hebben we onder onze bezoekers meldingen verzameld over geweldsincidenten. Die zijn intussen gedeeld met de politie in Eindhoven en aanstaande zaterdag komt er een hoge functionaris van de politie naar onze maandelijkse bijeenkomst in Buurthuis de Rondweg om met ons het gesprek aan te gaan. Er zullen ook vertegenwoordigers van TNN (Transgender Netwerk Nederland), Roze in Blauw, het COC-Eindhoven en de Vereniging Genderdiversiteit aanwezig zijn.

Roze in Blauw
De politie wil ons helpen. Wat kunnen ze doen?

TNN heeft onlangs een rapport uitgebracht over geweld tegen transgender personen. Het draagt de veelzeggende titel “Overal op je hoede” en het bevestigt het verontrustende beeld dat we eigenlijk al hadden. Een voor ons verrassende conclusie uit dat onderzoek is, dat er ook veel sprake is van huiselijk geweld, met name van (stief) vaders tegen transgender kinderen en jongeren. We zijn daarom ook in gesprek gegaan met de Stichting  Veilig Thuis, die mensen die getroffen worden door huiselijk geweld helpt om de juiste weg te vinden naar hulp of assistentie, maar jammer genoeg kunnen zij op een zaterdagavond niet aanwezig zijn.

Omdat sommige van onze gasten van ver moeten komen, doen we het inhoudelijke gedeelte iets vroeger dan gewoonlijk, van half tien tot half elf, dus als je daar niks van wilt missen, zorg dan wel dat je op tijd binnen bent! Voor de avondactiviteit hoef je je niet aan te melden, de deuren staan open van 20:00 tot 01:00.