Vijftig jaar T&T

Transgenders Amsterdam en de Vereniging Genderdiversiteit vieren vijftig jaar transgender-bijeenkomsten in Amsterdam en in Nederland. Ze doen dat op 25 september 2021 met een symposium over transgenders in het CREA-theater in Amsterdam.

Sprekers

Sprekers zijn Sunni Kharagjitsingh, Joep Roeffen, Henny Riesenbeck, Eliza Steinbock en Kam Wai Kui. Ook de wethouder van de gemeente Amsterdam zal ons toespreken. Daarna is er een speelse bijdrage van de Frank Sanders Akademie. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Het volledige programma is te vinden op hun website. Onze Evelien treedt op als dagvoorzitter.

Crossdressers en niet-binairen

Het accent zal vooral gericht zijn op mensen die geen (volledige) transitie in het medische circuit zoeken, zoals crossdressers en non-binaire personen. Dat zijn degenen die niet van geslacht willen veranderen maar wel sterke vrouwelijke of mannelijke gevoelens hebben die niet bij hun geboortegeslacht passen.

Geschiedenis

Eind jaren zestig ging Dr. Anton Verschoor zich het lot aantrekken van hen die zich niet geheel of helemaal niet thuis voelden in het lichaam van hun geboortegeslacht, de mensen die we nu transgender noemen.

Op woensdag 4 februari 1970 werd, via de NVSH, de eerste bijeenkomst bij Dr. Verschoor thuis georganiseerd voor hen die men nu onder het begrip transgender samenvat. Tot die groep behoorde ook de vorig jaar helaas overleden Thea Wickel, die de groep vele jaren heeft geleid.

Vanaf 1974, toen de groep al veel te groot was geworden om bij Dr. Verschoor thuis bij elkaar te komen, konden er op de eerste woensdag van de maand open bijeenkomsten bij de NVSH op de Blauwburgwal worden gehouden.

Aanmelden

Wil je erbij zijn? Dat kan! Stuur een e-mail naar TA1970.2020@gmail.com. Je krijgt dan per e-mail een bevestiging met het verzoek om een bijdrage van € 10,- per persoon over te maken. Voor dat bedrag krijg je een toegangsbewijs plus consumptiebonnen.

Na betaling van deze bijdrage is je aanmelding definitief.