Blij en trots

Het was vandaag diversiteit alom in de Prins Hendrikstraat in Eindhoven. Van heinde en verre waren honderden mensen toegestroomd voor het hijsen van de regenboogvlag bij Pand54, de vaste locatie van het COC Eindhoven.

De aanleiding was niet zo leuk: vorige week trok een groep hooligans door de straat en die hebben de regenboogvlag die er hing van de muur gescheurd. Ook hebben ze een vrijwilliger van het COC mishandeld en de aanwezige jongeren de stuipen op het lijf gejaagd.

Natuurlijk mocht TG040 vandaag niet ontbreken en er waren dan ook verschillende van onze vaste bezoekers in de menigte. Het gaf letterlijk een blij en trots gevoel om bij dit evenement aanwezig te zijn.

De boodschap is duidelijk: de LHBTIQAP+ beweging laat zich niet uit het veld slaan. We hangen altijd weer een nieuwe vlag op en we steunen elkaar!

Happy and Proud

Today the Prins Hendrikstraat in Eindhoven was full of diversity. People from all over the country had gathered together for the hoisting of the rainbow flag on Pand54, the building of COC Eindhoven.

The incident that started all this was not a happy one: last week a group of hooligans passed through the Prins Hendrikstraat and tore the rainbow flag off the wall. They also attacked a COC volunteer and they scared the young LGBTIQ+ people who had a get-together in the building.

Of course TG040 could not miss out at this event. We spotted several of our monthly visitors amongst the crowd. It truly gave us a feeling of pride and happyness to be part of this happening.

The message is clear: the LGBTIQAP+ community will not be discouraged. We will always hoist a new flag and stand together!