Biesbosch

Na een persoonlijke muzikale ontvangst met koffie en chocolate chips cookies (volgens geheim recept, hihi) hebben 14 gezellige en charmante matrozen het aangedurfd met  kapiteina Babs het ruime sop te kiezen!

Zoals afgesproken hebben de weergoden een prachtige zonnige hemel en aangename temperaturen gepresenteerd. Na een uurtje varen werd het anker te water gelaten. Toen hebben we de weergoden de beloofde plons- en spettershow gegeven. Vanaf de enige wolk zagen zij maar liefst 8 vrolijke dames te water gaan. Ze zwommen tegen de stroom op, natuurlijk uitgebreid met elkaar kwetterend. En één meermin zwom zelfs onder het schip  door!

Om de Biesbosch verder nog te verkennen hebben we het anker gehesen en koers gezet naar de Slek. Dat is een idyllisch klein kreekje dwars door de prachtige natuur! Door alle spraakwatervallen, meerminologen en plonsactiviteiten  hadden we trek gekregen. Gelukkig werden we aan boord culinair verrast door de gastvrouw met een zalig buffet met heerlijke gerechtjes. Nadat de mondhoeken waren afgelikt en de lippen weer bijgestift meerden we weer af in de gezellige haven. Daar gingen we nog een uurtje te borrelen en enkelen de gelegenheid te geven zich voor de avond gereed te maken.

Na ontscheping hebben we koers gezet naar Eindhoven voor wederom  een gezellige avond met naast een interressante presentie van logopedie weer veel conversaties gesmeerd door kostelijk vocht en heerlijke bruine fruitschaal! Aya, Babs.

In English

After a personal musical welcome with coffee and chocolate chips cookies, 14 friendly and charming sailors took the plunge to embark with captainess Babs!

We had made a deal with the weather gods for get warm weater in exchange for a punging and splashing mermaid show. After about one hour we dropped the anchor and we did as we had promised. Sitting on the only cloud in the sky, the gods watched 8 merry girls dive in. The swam up against the stream, chatted incessantly, and one even crossed below the ship!

To fiurther explore the Biesbosch, we hoisted the anchor again and set course for the Slek. That is an idyllic small kreek in the middle of nature. een idyllisch klein kreekje dwars door de prachtige natuur! All the chattering, mermaiding, and plunging had made us quite hungry… Fortunately we were surprised by our hostess with a delicious buffet with delightfull snacks. After licking our lips, we re-applied our lipstick and headed back to the harbour, for some drinks. (And for some of us to transform in preparation for the evening ahead of us.)

After disembarking, we set course for Eindhoven for another cosy evening with an interesting presentation about speech therapy and a lot of conversation, lubricated with delicious beverages, and accompanied by the “brown fruit dish”.

Aya, Babs.