…en ze vieren de vrijheid op Bevrijdingsdag

Het is al vaker gezegd: de T&T-avond gaat altijd door. Ook, of misschien wel juist op Bevrijdingsdag. We mogen niet vergeten dat het niet zo vanzelfsprekend is dat wij in Nederland onszelf mogen zijn en ons niet hoeven te verstoppen. Op Bevrijdingsdag viert heel Nederland die verworven vrijheid.

4 en 5 mei: herdenken en vierenvorige week vertelde ik een 15-jarige dat ik op 4 mei een krans ging leggen op de herdenking.

“Welke herdenking?” vroeg hij.

“Van de gevallenen in de oorlog.” zei ik.

“Welke oorlog?” vroeg hij.

Er zijn dus redenen genoeg om het verhaal te blijven vertellen.

Ledenvergadering

Om 14:00 uur begint de ledenvergadering van de Vereniging Genderdiversiteit. Die is natuurlijk alleen toegankelijk voor leden, maar als je nog geen lid bent van de vereniging, kun je altijd nog ter plaatse lid worden, dan kun je dit meteen meebeleven. Eigenlijk zouden al onze bezoekers lid moeten zijn van die club.

Na de vergadering volgt een presentatie van Alex Bakker over zijn boek Transgender in Nederland, waarin hij ingaat op de geschiedenis van de positie van transgender mensen in ons land.

Eten bij Mount Everest

Traditiegetrouw gaan de meeste leden van de vereniging na de vergadering samen uit eten, dat sluit perfect aan bij het maandelijkse “Eten in het Wild” van TG040. Daar is dus een grote opkomst te verwachten.
Wil je mee-eten? Meld je dan vóór vrijdag 4 mei, 17:00 uur aan bij José via onze email (info@tg040.nl) of via een berichtje op Facebook.

Looplessen

Roze pump’s Avonds gaat José ons helpen om op de juiste manier te lopen: de juiste lichaamshouding en beweging in de heupen zorgen voor een geloofwaardig beeld. Breng schoenen met hoge hakken mee, dat helpt bij het vinden van de juiste manier van bewegen.

Presentatie Alex bakker

Na het gebruikelijke welkomstpraatje geeft Alex Bakker nogmaals zijn voordracht over het boek Transgender in Nederland, nu voor de bezoekers van de T&T-avond. Het zal blijken dat de vrijheid voor transgender mensen er nog lang niet meteen was na de bevrijding van Nederland uit de Duitse bezetting.