GGD Brabant Zuidoost en COC Eindhoven organiseren een Check Up Day

Zaterdag 5 oktober van 13:00 tot 19:00 uur organiseren GGD Brabant Zuidoost en COC Eindhoven en Regio een uniek evenement in Pand54 te Eindhoven. Uit onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat een kwart van de mensen uit de LHBTI+ doelgroep met losse partners niet altijd een condoom gebruikt bij seks. De meeste mensen vragen wel bij hun sekspartner of ze HIV hebben, maar zeker weten doen ze het niet. Daarbij weten veel mensen in deze doelgroep hun actuele HIV-status niet.

Om meer openheid te creëren binnen de LHBTI+ doelgroep over seks, SOA’s en HIV organiseren we in samenwerking met het GGD Brabant Zuidoost een evenement waar mensen de kans krijgen om zich te laten voorlichten en testen in een veilige omgeving. De volgende organisaties zijn aanwezig:
• PrepNu met informatie over Prep
• SoaAids, waar je je kan laten testen op HIV
• AHF (Aids Healtcare Foundation) met informatie over Aids en zorg
• Catharina ziekenhuis

Deze lijst is nog niet compleet. Er worden nog meer organisaties benaderd om ook aanwezig te zijn op deze dag.

Het evenement vindt plaats op de volgende locatie: Pand54 – Prins Hendrikstraat 54 te Eindhoven