Een bakkersavontuur

Met 14 dames zijn we op bakkersavontuur geweest in de Emmamolen in Nieuwkuijk!

Click here for English text

Onder een heerlijke voorjaarszon op een vol terras hebben we onszelf met een kop koffie voorbereid op het serieuze werk van worstenbroodjes maken….

Onze gastvrije chefkok Kees heeft ons alles uitgelegd en begeleid in het voorbereiden en kneden van het luchtige deeg! Natuurlijk werden er ook prachtige vormen mee gemaakt, ik hoef niet uit te leggen welke… 😜Na verdelen in 10 gelijke stukken en uitwalsen was het tijd om de worsten erbij te pakken en deze vakkundig in het deeg te verstoppen, speciaal voor onze chefkok hebben een aantal koks hier een onverwacht en kleurrijk stukje amusement van gemaakt! 😊👌 Na een mooi kwastlaagje eigeel verdween alles in de oven.

Daarna zijn we de molen ingeklommen om uitleg te krijgen hoe de wind en de molen samenwerken om meel te malen en volle zakken te hijsen. Wat een indrukwekkende constructie en mooie techniek! Daar werden veel dames vrolijk van, ondanks dat 6 verdiepingen en steile trappetjes wat minder pasten bij hakken en rokjes 😜😊. Het werd onze molenaar Kees een beetje teveel, dus hij spoedde zich naar de oven beneden om de inmiddels bruine worstenbroodjes te redden van crematie.

Na ontvangst van onze broodjes en wederzijdse dankwoorden zijn we op het terras gaan borrelen en binnen gaan eten, het is zóóó leuk om met deze groep samen plezier te maken! Natuurlijk vloog de tijd weer om. Aansluitend zijn we naar de contactavond in Genderdal gegaan.

Allemaal bedankt voor jullie positieve bijdragen!
Babs 😘👌

A baker’s adventure

With fourteen ladies we set out for a baker’s adventure in the Emmamolen in Nieuwkuijk!

Under a wonderful springtime sun on a full terrace we enjoyed a coffee, while preparing ourselves for the serious job of making worstenbroodjes

Our hospitable chef Kees explained everything and helped us in preparing and kneading the dough. Of course this activity inspired us to model some wonderful shapes, some of which I am not going to describe for you here… 😜After dividing the dough into 10 equal pieces and rolling it flat, it was time to add the sausages and professionally hide them in the dough. Some of our cooks took this opportunity to prepare an unexpected and colorful surprise for the chef! 😊👌 After applying a neat layer of yoke, the rolls went into the oven.

Then we climbed into the mill for an explanation of how the power of the wind is used to make flour and hoist the heavy bags. What an impressive construction and beautiful technology! Many ladies enjoyed this, even though 6 floors with steep little stairways is not the best place to wear skirts and high heels 😜😊. After a while it was too much to take for our miller Kees, so he quickly hurried to the oven downstairs to save our sausage rolls from cremation

After we received our rolls and thanked the miller/chef cook we went back to the terrace for some drinks and then into the restaurant for dinner. It is sooo nice to go out with this group! Time flies when you are having fun of course…

After our visit to the mill we went to the monthly gathering in Genderdal again.

Thank you all for your positive contributions!
Babs 😘👌